Home » Etappe 4: van Roermond naar Tegelen

Etappe 4: van Roermond naar Tegelen

Vandaag is de 2e dag op rij dat wij een tocht van meer dan 30 km op het programma hebben staan. Gisteren merkten wij dat je het na zo’n 25 km wel in je benen gaat voelen. Desalniettemin gaan wij vandaag weer met goede moed op pad. Na een rustig ontbijt in het hotel waar wij verbleven zetten wij onze meerdaagse wandeltocht voort. En laat ik mij verrassen door alles wat de provincie Limburg te bieden heeft. Wij wijken iets af van de etappe uit het Pieterpad boekje, deze gaat namelijk van Swalmen naar Venlo.

Limburgse blauwe bessen vlaai van Plantage Blankwater

Vanuit Roermond loop je al gauw weer het bos in. Eerst komen we door een natuurgebied en daarna lopen we het platteland op. Al vrij snel komen we het dorpje met de grappige naam Boukoul tegen. En niet veel verder zit een blauwe bessen plantage. Het is nog niet nodig om pauze te houden, maar ik zie op een bordje dat er vlaai en koffie te krijgen is. Voor mij genoeg reden om iets af te wijken van de route en een bezoek te brengen aan Plantage Blankwater

En daar heb ik geen seconde spijt van. Want er blijkt een leuk restaurant te zitten met ook een winkeltje. Hier zijn producten van eigen land te koop, maar ook leuke woonaccessoires. Niet dat ik iets mee kan nemen, want mijn rugtas is zwaar genoeg. Wel geniet ik van de vlaai, voordat we verder lopen. We hebben in ieder geval besloten om vandaag iets vaker pauze te nemen.

Nog meer prachtige bossen en Limburgse huizen

Met onze buikjes vol lopen wij het bos weer in. Ook in dit deel van Limburg is het echt genieten van de natuur en de rust. Wij bespreken of het mogelijk zou zijn om het Pieterpad met een hond te lopen. Wij staan namelijk op de wachtlijst voor een Witte Herder. En het zou natuurlijk gezellig zijn om de trouwe viervoeter in de toekomst mee te nemen. Al lijkt dit mij ook een uitdaging bij een meerdaagse wandeltocht.

Leuk om later uit te zoeken. Maar voor nu hoeven wij ons daar nog niet druk over te maken. We lopen verder, terwijl ik regelmatig stop om foto’s te maken.

Fan van wandelen in Limburg!

Wij lopen door enkele dorpen waar huizen staan met leuk gekleurde luiken. Ik ben in de tussentijd fan geworden van Limburg. Deze provincie heeft zoveel te bieden. In een dorpscafé in Swalmen stoppen we even. En bestellen we wat van de menukaart, die ook in het Limburgs te lezen is.

Schotse Hooglanders

Na ruim 30 km komen we aan in Tegelen. We lopen een prachtige natuurvlakte op en we zijn blij dat we er bijna zijn. Maar op het laatste stuk komen we Schotse Hooglanders tegen. Mijn vriend wil er niet langs en stelt voor terug te lopen. Zeker als er kalfjes bij zijn kunnen ze wel eens agressief reageren. Ik zeg eerst dat hij zich niet moet aanstellen. Maar besluit toch om niet eigenwijs te doen en met hem mee te gaan.

Uitrusten in Tegelen

Moe, maar voldaan komen we aan bij ons overnachtingsadres. We worden vriendelijk ontvangen bij een enorme villa met meerdere kamers en een zwembad in de tuin. Hier blijven we een dagje om uit te rusten van onze meerdaagse wandeltocht door Limburg. 

We willen graag nog wat eten, maar moeten daarvoor wel naar het centrum lopen. En eerlijk gezegd is Tegelen niet een heel gezellig dorp. Toch genieten we van de sushi die daar wordt geserveerd. Terwijl we onze laatste rol met rijst en zeewier naar binnen werken, zien we ineens regen tegen de ramen kletteren. Er zit niks anders op. We moeten er doorheen. Ook dit hoort bij een wandelvakantie.

De volgende dag wandelen we wat in de buurt. Vanaf ons overnachtingsadres loop je zo de natuur in. We drinken koffie bij een klimbos. En eten wat in een restaurant genaamd de Oelespot. Deze is gevestigd in een voormalig Trappistenabdij. Wat mij betreft weer een verrassend leuke plek, waar je het niet vewacht.

Caja Heikens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven